KIPPAX

A reworking of a postwar warehouse building in Sydney’s old garment district. The existing building was one of the earlier concrete framed constructions ,contrasted with a traditional brick facade which provided both challenges and opportunities. The site is bounded by three street frontages which allows for significant access routes into the building and it was determined early in the design process that the lower two floors should contain a series of direct street accessed terraces each with their own autonomy .
The new works are constructed in a series of glass reinforced concrete panels which serve as both wall and screening devices. This heavy material was utilised to reinforce the importance of the original materials and construction of the building whilst playing with the preconceptions of such a material’s properties.
The new roof form is transformed into a landscaped realm complete with off form concrete pool and photovoltaic sunshading system in consultation with Colt UK.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Structural Engineer: Partridge Structural • Landscape Architects: Aspect

KIPPAX

A reworking of a postwar warehouse building in Sydney’s old garment district. The existing building was one of the earlier concrete framed constructions ,contrasted with a traditional brick facade which provided both challenges and opportunities. The site is bounded by three street frontages which allows for significant access routes into the building and it was determined early in the design process that the lower two floors should contain a series of direct street accessed terraces each with their own autonomy .
The new works are constructed in a series of glass reinforced concrete panels which serve as both wall and screening devices. This heavy material was utilised to reinforce the importance of the original materials and construction of the building whilst playing with the preconceptions of such a material’s properties.
The new roof form is transformed into a landscaped realm complete with off form concrete pool and photovoltaic sunshading system in consultation with Colt UK.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Structural Engineer: Partridge Structural • Landscape Architects: Aspect

KIPPAX

A reworking of a postwar warehouse building in Sydney’s old garment district. The existing building was one of the earlier concrete framed constructions ,contrasted with a traditional brick facade which provided both challenges and opportunities. The site is bounded by three street frontages which allows for significant access routes into the building and it was determined early in the design process that the lower two floors should contain a series of direct street accessed terraces each with their own autonomy .
The new works are constructed in a series of glass reinforced concrete panels which serve as both wall and screening devices. This heavy material was utilised to reinforce the importance of the original materials and construction of the building whilst playing with the preconceptions of such a material’s properties.
The new roof form is transformed into a landscaped realm complete with off form concrete pool and photovoltaic sunshading system in consultation with Colt UK.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Structural Engineer: Partridge Structural • Landscape Architects: Aspect

KIPPAX

A reworking of a postwar warehouse building in Sydney’s old garment district. The existing building was one of the earlier concrete framed constructions ,contrasted with a traditional brick facade which provided both challenges and opportunities. The site is bounded by three street frontages which allows for significant access routes into the building and it was determined early in the design process that the lower two floors should contain a series of direct street accessed terraces each with their own autonomy .
The new works are constructed in a series of glass reinforced concrete panels which serve as both wall and screening devices. This heavy material was utilised to reinforce the importance of the original materials and construction of the building whilst playing with the preconceptions of such a material’s properties.
The new roof form is transformed into a landscaped realm complete with off form concrete pool and photovoltaic sunshading system in consultation with Colt UK.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Structural Engineer: Partridge Structural • Landscape Architects: Aspect

KIPPAX

A reworking of a postwar warehouse building in Sydney’s old garment district. The existing building was one of the earlier concrete framed constructions ,contrasted with a traditional brick facade which provided both challenges and opportunities. The site is bounded by three street frontages which allows for significant access routes into the building and it was determined early in the design process that the lower two floors should contain a series of direct street accessed terraces each with their own autonomy .
The new works are constructed in a series of glass reinforced concrete panels which serve as both wall and screening devices. This heavy material was utilised to reinforce the importance of the original materials and construction of the building whilst playing with the preconceptions of such a material’s properties.
The new roof form is transformed into a landscaped realm complete with off form concrete pool and photovoltaic sunshading system in consultation with Colt UK.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Structural Engineer: Partridge Structural • Landscape Architects: Aspect

KIPPAX

A reworking of a postwar warehouse building in Sydney’s old garment district. The existing building was one of the earlier concrete framed constructions ,contrasted with a traditional brick facade which provided both challenges and opportunities. The site is bounded by three street frontages which allows for significant access routes into the building and it was determined early in the design process that the lower two floors should contain a series of direct street accessed terraces each with their own autonomy .
The new works are constructed in a series of glass reinforced concrete panels which serve as both wall and screening devices. This heavy material was utilised to reinforce the importance of the original materials and construction of the building whilst playing with the preconceptions of such a material’s properties.
The new roof form is transformed into a landscaped realm complete with off form concrete pool and photovoltaic sunshading system in consultation with Colt UK.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Structural Engineer: Partridge Structural • Landscape Architects: Aspect

KIPPAX

A reworking of a postwar warehouse building in Sydney’s old garment district. The existing building was one of the earlier concrete framed constructions ,contrasted with a traditional brick facade which provided both challenges and opportunities. The site is bounded by three street frontages which allows for significant access routes into the building and it was determined early in the design process that the lower two floors should contain a series of direct street accessed terraces each with their own autonomy .
The new works are constructed in a series of glass reinforced concrete panels which serve as both wall and screening devices. This heavy material was utilised to reinforce the importance of the original materials and construction of the building whilst playing with the preconceptions of such a material’s properties.
The new roof form is transformed into a landscaped realm complete with off form concrete pool and photovoltaic sunshading system in consultation with Colt UK.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Structural Engineer: Partridge Structural • Landscape Architects: Aspect