PADDINGTON 01

This project involves extensive interior and new works to an existing three storey terrace house. The terrace had been converted to a boarding house in the 1960s and was in considerable disrepair. Light and ventilation has been brought into the house via a large void area adjacent to a two storey bank of electrically operated awning windows to an internal courtyard space. This space is, in turn, viewed from the new library space above that acts as a connecting space form the central stairs to the rear study space. The interior has been renewed whilst retaining the more worthy fixtures and details of a late Victorian period.
A highly finished white concrete awning covers the rear glazing connecting into the built in bbq, also in concrete, and extending into the raised planter area. Long glass skylights have been used throughout the existing section of the house to flood the stairwell and new bathrooms with long shafts of natural light. Brilliant colour is employed in the children's bedrooms which glows beyond the thresholds out into the white spaces beyond.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: One Up Building • Structural Engineer: Partridge • Photography: Sharrin Rees

PADDINGTON 01

This project involves extensive interior and new works to an existing three storey terrace house. The terrace had been converted to a boarding house in the 1960s and was in considerable disrepair. Light and ventilation has been brought into the house via a large void area adjacent to a two storey bank of electrically operated awning windows to an internal courtyard space. This space is, in turn, viewed from the new library space above that acts as a connecting space form the central stairs to the rear study space. The interior has been renewed whilst retaining the more worthy fixtures and details of a late Victorian period.
A highly finished white concrete awning covers the rear glazing connecting into the built in bbq, also in concrete, and extending into the raised planter area. Long glass skylights have been used throughout the existing section of the house to flood the stairwell and new bathrooms with long shafts of natural light. Brilliant colour is employed in the children's bedrooms which glows beyond the thresholds out into the white spaces beyond.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: One Up Building • Structural Engineer: Partridge • Photography: Sharrin Rees

PADDINGTON 01

This project involves extensive interior and new works to an existing three storey terrace house. The terrace had been converted to a boarding house in the 1960s and was in considerable disrepair. Light and ventilation has been brought into the house via a large void area adjacent to a two storey bank of electrically operated awning windows to an internal courtyard space. This space is, in turn, viewed from the new library space above that acts as a connecting space form the central stairs to the rear study space. The interior has been renewed whilst retaining the more worthy fixtures and details of a late Victorian period.
A highly finished white concrete awning covers the rear glazing connecting into the built in bbq, also in concrete, and extending into the raised planter area. Long glass skylights have been used throughout the existing section of the house to flood the stairwell and new bathrooms with long shafts of natural light. Brilliant colour is employed in the children's bedrooms which glows beyond the thresholds out into the white spaces beyond.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: One Up Building • Structural Engineer: Partridge • Photography: Sharrin Rees

PADDINGTON 01

This project involves extensive interior and new works to an existing three storey terrace house. The terrace had been converted to a boarding house in the 1960s and was in considerable disrepair. Light and ventilation has been brought into the house via a large void area adjacent to a two storey bank of electrically operated awning windows to an internal courtyard space. This space is, in turn, viewed from the new library space above that acts as a connecting space form the central stairs to the rear study space. The interior has been renewed whilst retaining the more worthy fixtures and details of a late Victorian period.
A highly finished white concrete awning covers the rear glazing connecting into the built in bbq, also in concrete, and extending into the raised planter area. Long glass skylights have been used throughout the existing section of the house to flood the stairwell and new bathrooms with long shafts of natural light. Brilliant colour is employed in the children's bedrooms which glows beyond the thresholds out into the white spaces beyond.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: One Up Building • Structural Engineer: Partridge • Photography: Sharrin Rees

PADDINGTON 01

This project involves extensive interior and new works to an existing three storey terrace house. The terrace had been converted to a boarding house in the 1960s and was in considerable disrepair. Light and ventilation has been brought into the house via a large void area adjacent to a two storey bank of electrically operated awning windows to an internal courtyard space. This space is, in turn, viewed from the new library space above that acts as a connecting space form the central stairs to the rear study space. The interior has been renewed whilst retaining the more worthy fixtures and details of a late Victorian period.
A highly finished white concrete awning covers the rear glazing connecting into the built in bbq, also in concrete, and extending into the raised planter area. Long glass skylights have been used throughout the existing section of the house to flood the stairwell and new bathrooms with long shafts of natural light. Brilliant colour is employed in the children's bedrooms which glows beyond the thresholds out into the white spaces beyond.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: One Up Building • Structural Engineer: Partridge • Photography: Sharrin Rees