DULWICH HILL 01

A corner site created the opportunity for interrelationships between the original house and new internal and external spaces to be maximised.
The street facade includes both open and closed elements, the courtyard and the two large timber “boxes” cantilevering beyond the frame of the house which contain storage joinery. These components regulate the degrees of privacy in and out of the house.
Use of traditional material such as stucco and brick references the original while rethinking the application, e.g. the brick is translated to the horizontal plane, along the entry path, inlaid into the slab, delineating the internal entry foyer and continuing through to the courtyard.
The project seeks to re interpret the existing suburban context and provide a new framework for the client’s living needs.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: AA Tomkins and Sons • Structural Engineer: Partridge Structural • Photography: Peter Bennetts

DULWICH HILL 01

A corner site created the opportunity for interrelationships between the original house and new internal and external spaces to be maximised.
The street facade includes both open and closed elements, the courtyard and the two large timber “boxes” cantilevering beyond the frame of the house which contain storage joinery. These components regulate the degrees of privacy in and out of the house.
Use of traditional material such as stucco and brick references the original while rethinking the application, e.g. the brick is translated to the horizontal plane, along the entry path, inlaid into the slab, delineating the internal entry foyer and continuing through to the courtyard.
The project seeks to re interpret the existing suburban context and provide a new framework for the client’s living needs.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: AA Tomkins and Sons • Structural Engineer: Partridge Structural • Photography: Peter Bennetts

DULWICH HILL 01

A corner site created the opportunity for interrelationships between the original house and new internal and external spaces to be maximised.
The street facade includes both open and closed elements, the courtyard and the two large timber “boxes” cantilevering beyond the frame of the house which contain storage joinery. These components regulate the degrees of privacy in and out of the house.
Use of traditional material such as stucco and brick references the original while rethinking the application, e.g. the brick is translated to the horizontal plane, along the entry path, inlaid into the slab, delineating the internal entry foyer and continuing through to the courtyard.
The project seeks to re interpret the existing suburban context and provide a new framework for the client’s living needs.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: AA Tomkins and Sons • Structural Engineer: Partridge Structural • Photography: Peter Bennetts

DULWICH HILL 01

A corner site created the opportunity for interrelationships between the original house and new internal and external spaces to be maximised.
The street facade includes both open and closed elements, the courtyard and the two large timber “boxes” cantilevering beyond the frame of the house which contain storage joinery. These components regulate the degrees of privacy in and out of the house.
Use of traditional material such as stucco and brick references the original while rethinking the application, e.g. the brick is translated to the horizontal plane, along the entry path, inlaid into the slab, delineating the internal entry foyer and continuing through to the courtyard.
The project seeks to re interpret the existing suburban context and provide a new framework for the client’s living needs.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: AA Tomkins and Sons • Structural Engineer: Partridge Structural • Photography: Peter Bennetts

DULWICH HILL 01

A corner site created the opportunity for interrelationships between the original house and new internal and external spaces to be maximised.
The street facade includes both open and closed elements, the courtyard and the two large timber “boxes” cantilevering beyond the frame of the house which contain storage joinery. These components regulate the degrees of privacy in and out of the house.
Use of traditional material such as stucco and brick references the original while rethinking the application, e.g. the brick is translated to the horizontal plane, along the entry path, inlaid into the slab, delineating the internal entry foyer and continuing through to the courtyard.
The project seeks to re interpret the existing suburban context and provide a new framework for the client’s living needs.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: AA Tomkins and Sons • Structural Engineer: Partridge Structural • Photography: Peter Bennetts

DULWICH HILL 01

A corner site created the opportunity for interrelationships between the original house and new internal and external spaces to be maximised.
The street facade includes both open and closed elements, the courtyard and the two large timber “boxes” cantilevering beyond the frame of the house which contain storage joinery. These components regulate the degrees of privacy in and out of the house.
Use of traditional material such as stucco and brick references the original while rethinking the application, e.g. the brick is translated to the horizontal plane, along the entry path, inlaid into the slab, delineating the internal entry foyer and continuing through to the courtyard.
The project seeks to re interpret the existing suburban context and provide a new framework for the client’s living needs.

| Team | Architects: Alison Nobbs, Sean Radford • Builder: AA Tomkins and Sons • Structural Engineer: Partridge Structural • Photography: Peter Bennetts